Welkom op onze site

Omnivagus, zo heet ons sierlijk pand! Een Huis waar altijd iets te doen is, zo zegt men. Allereerst welkom op de Omnivagus site, op deze site kun je alles vinden over waarom bij Omnivagus wonen de studententijd verrijkt, en wat er zoal georganiseerd wordt door ons Huis.

In 1971 hadden acht heren het idee om het Huisdispuut op te richten, en intrek te nemen in de Sint Annastraat 156. Na vele generaties verder wonen we nog steeds met acht enthousiaste mannen die elke dag op zoek zijn naar vertier en jolijt.

Wat maakt Omnivagus, Omnivagus?
Naast het dagelijkse bakkie pleur zorgen Omnivaganten ook met enige regelmaat voor vermaak voor studerend Nijmegen. Elk jaar is er een groot feest op de Via Gladiola waar 250 man in de voortuin van St. Annastraat 156 staat te feesten en los gaat op voornamelijk dj’s van eigen bodem. Hier kan een drankje natuurlijk niet bij ontbreken en daarom stroomt er die dag ongeveer duizend liter kwaliteitsbier door de leidingen van onze eigen Huistap. Deze tap draait niet alleen overuren tijdens de Vierdaagsefeesten. Ook tijdens de twee andere Huisfeesten, het Kerstdiner en random avondjes goud geel vocht verorberen in de eigen bar wordt er gebruik gemaakt van onze tap. Deze oude garage met tap zorgt voor een ideale omgeving om te escaleren, maar ook om af en toe rustig een biertje te drinken met verschillende Huisgenoten en vrienden.

Naast alle feestjes binnen het Huis zijn Omnivaganten ook buiten het Huis te vinden. Zo gaan elk jaar alle Omnivaganten op paasreis naar een Europese stad. Meestal vinden ook nog een aantal Reünisten een gaatje in de agenda om mee te gaan. Overdag wordt er dan op eigen wijze genoten van de culturele hoogtepunten van de stad en ’s avonds wordt het nachtleven opgezocht. Vaak is de paasreis aan het begin van het studententoernooienseizoen. De Omnivagant is dan op menig toernooi te vinden in omgeving Nijmegen.

Omnivagus is meer dan een Huis waar acht vrienden wonen, en we zouden jou dan graag een keer laten proeven van onze naar koffie smakende, pure levensstijl vol enthousiasme en activiteiten.

De koffie staat klaar!

Dhr. D. Bergman – Huispraeses h.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *